Komerční příspěvky mohou vkládat pouze uživatelé, kteří si jejich zobrazení zaplatí. Více info - FAQ.

pedig

Zmrzlina

ZÁKLADNA ZMRZLINOVÁ ZMES
4 žltka, 8 lyžíc cukru
Vyšľahať nad parou

4 bielka, 8 lyžíc cukru
Vyšľahať

1 šľahačka
Vyšľahať

Všetky tri hmoty spojiť.

RUSKÁ ZMRZLINA.
Do vhodnej nádoby vložíme oplatku, navŕšime základnú zmrzlinovú zmes a na vrch uložíme znova oplatku. Zaťažime a dáme zmraziť. Po zmrznutí krájame na porcie.

KÁVOVÁ ZMRZLINA
Do základnej zmesi primiešame lyžicu mletej kávy, lyžicu rozpustnej kávy a trochu rumu. Premiešame, rozdelíme do kelímkov a dáme zmraziť.

STRACCIATELLA
Tabuľku horkej, prípadne várovej čokolády nahrubo nastrúhame a vmiešame do základnej zmrzliny. Rozdelíme do kelímkov a mrazíme.

PUNČOVÁ ZMRZLINA
Hrsť prebratých hrozienok namočíme aspoň na noc do griotky, prípadne rumu alebo červeného vína. Na druhý deň zmiešame so základnou zmesou, rozdelíme do kelímkov a dáme zamraziť.


JAHODOVÁ DREŇ
Umyté jahody rozkrájame a zasypeme kryštálovým cukrom. Množstvo sa riadi podľa sladkosti jahôd, mrazené znesie cukru viac. Jahody necháme stáť s cukrom najlepšie do druhého dňa. Ponorným mixérom zmixujeme, rozdelíme do kelímkov a mrazíme.

JAHODOVÁ "TLAČENKA"
Umyté jahody rozkrájame na menšie kúsky a zasypeme kryštálovým cukrom a pridáme šťavu z citróna. Občas premiešame a necháme odstáť až pokiaľ sa cukor nerozpustí.
Pripravíme si tlačenkové vrecko, do ktorého zmes opatrne nalejeme a dobre uzatvoríme.
Po zmrznutí môžeme odkrajovať plátky a na tanieriku ich ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
Miesto jahôd možno použiť aj prezreté broskyne.

JAHODOVO JOGURTOVÁ ZMRZLINA
Do rozmixovanej jahodovej drene primiešame šťavu z 1 citrona, biely neochutený jogurt, kyslú pochúťkovú smotanu a vanilkový cukor. Ak je treba, môžeme zmes ešte docukriť.
Rozdelíme do kelímkov a mrazíme.









18.6.2006 - Vaření - Komentářů:0 - Přidat komentář - Přečteno:6862x


Vložení komentáře
Nejste přihlášen(a). Musíte se nejprve přihlásit. přihlásit.
Přihlášení - registrace


Nejnovější texty
Pedig a Slovensko
Další blogy- pedig
Zmrzlina
Makové recepty
Pedigové inšpirácie
Pedig na internete I.
Pedig a Slovensko

Dáša_ - Fotogalerie
Reklama:
Další blogy - deníčky
Šikovné odkazy (882)
recepty (581)
ANDROMEDA (490)
Moje oblíbené recepty (443)
Hlbší pohľad na život (376)
Moje závislosti (151)
Najkrajšie slová (149)
Skupča :-)) (141)
Navody/Tutorials (127)
Patchwork (104)
RECEPTY (89)
Zajímavosti pro všechny (77)
Sem a tam (74)
Pleteme s Dulinkou (72)
OLINKA -OLDŘA (69)
Cesta za růží (66)
Vítejte a pomějte se! (65)
Postřehy z mojí hlavy (62)
Tvořivý blogísek (56)
Zajímavé články na internetu (53)
Blog o zdraví, kráse, čistotě, práci prostě o životě :) (50)
Kosmetika Avon.net (48)
Váš nejmilejší polštářek ke snění! (48)
Všechno nebo víc (44)
Felis Sapiens (43)
Můj bloček (42)
Povídky (41)
Život okolo mne (41)
Recepty (40)
hobbyland Milib (39)
Nápověda - FAQ
Co je to blog nebo deníček?
Můžu si založit svůj vlastní?
Může si někdo cizí číst mé příspěvky?
Přečtěte si